Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 15:25 - СеБеПоЗнАнИе!:)
Автор: sueta Категория: Лични дневници   
Прочетен: 828 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 26.10.2010 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Морфологичен анализ
• - бъди,бъда

глагол / повелително наклонение

А сега да погледнем на този глагол,под малко по-различен ъгъл:

БъДи-на пръв поглед първата ни асоциация говори за нещо ,което „би” трябвало да се осъществи в бъдеще време,нали?

...а бъдещето...какво може да кажем за него –то е нещо ,което предстои да се случи,но още не се е случило и съответно е под въпрос?!

... след като изяснихме смисъла на „бъди”

...следва да отбележа,че не е подходящо да я използваме,когото искаме да отправим пожелание някому,защото/философси погледнато/ :) :

E по удачно да се изразяваме в сегашно време,защото човек живее днес и сега,а както вече споменах бъдещето е под въпрос!

... и бих заменила пример:вместо бъди жива и здрава с- „жива и здрава да си” :)) схващаш ли идеята?!
Ето първата-задача е изпълнена за „думите” и въздействието ,което оказват върху нас казвайки ги...поради това наистина трябва да внимаваме и да помислим преди да съжалим ,че сме ги изрекли като имаме „едно на ум „,какви могат да бъдат последиците от въздействието им!

...А относно „показването” съм „ЗА”,но без да е натрапчиво и да се базира не само на празни слова,а и на дела!Който има очи и уши и без показването- „хей така само на думи” ,ще долови самата истината ,а тя нали знаеш ,че може да бъде само една,а всички други са неини производни дубликати с пърхащи в тях заблуди и лъжи,предците ни са го казали:”... По делата ще ги познаете...” !

...Относно самодоволното ти изказване за получаването:” ВсИчКо на ГоТовО „си дълбоко заблуден :)-мислиш си ,че си „напред” /на далавера/,НО само си мислиш...!
Истинската наслада от победата не само над самия себе си ,а и въобще за всичко се крие в това ти сам със собствени сили да достигнеш до същината на нещата...или до набелязаната цел,но това е една друга тема на разговор,ЗАЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТАКА,в по-късен период се надявам вече сам да имаш задоволителен отговор сам за себе си,но ако не успееш аз съм насреща! ;)

...Сега ще обърнем внимание на думите- ЯСНО и НЕЯСНО!

...питам аз кому е нужно ...?

:~) Сега ще поясня за какво става въпрос:

...защо си въобразяваш,че когато всичко бъде ЯсНо ще се изгуби интереса,напротив!
...По-рисковано е да е НеЯсНо,тъй като всеки според собствения си свят и виждания може да се вкара в такъв филм,който няма нищо общо с действителността и от там идват и неразбориите и всичко свързано с тях ,които могат да доведът само до един негативен резултат,тоест НИЩО добро и градивно.Толкова ли е трудно да бъдем искрени и открити...?!... не мислиш ли ,че така всичко ще е по-лесно без излишни усложнения и без това животът ни е достатъчно напрегнат на милата ни планетата ЗЕМЯ ???... НаЛи?!

...сТиГа вече махни тази ЗаВеСа Тя само ти пречи!!!
НЕ РАЗБИРАШ ЛИ???ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА ГО ОСЪЗНАЕШ?
...като си се похлупил с нея ТаМ -те нападат страховете ти и вземат своя връх ,
че чак танцуват ,а ти ...страдаш....и те боли...и се измъчваш...справедливо ли е???...разбира се ,че НЕ!Моля те вземи се в ръце...живей днес и сега,защото УтРе може да НЯМА!


 



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sueta - :-x
26.10.2010 21:01
...ако някой има възражения нека да заповяда-готова съм да го изслушам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sueta
Категория: Хоби
Прочетен: 347093
Постинги: 44
Коментари: 161
Гласове: 3401
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930